AAA
2019-04-01

Konkurs kulinarny

W okresie od grudnia do marca nasi uczniowie poznawali regionalne potrawy Mazowsza związane z tradycjami świątecznymi , ostatkami i postem. Doskonalili przy tym swoje umiejętności manualne, techniki posługiwania się narzędziami kuchennymi i sprzętem AGD. Podsumowaniem tego okresu był konkurs kulinarny, który odbył się 27.03.2019r. Uczniowie dziewięciu klas przygotowali mazurki, obejrzeli prezentację na temat tradycji kulinarnych Mazowsza i potraw Wielkanocnych. Po wnikliwym oglądaniu i smakowaniu mazurków żury przyznało: pierwsze miejsce uczniom klasy 5c. drugie miejsce – uczniom klasy7 c oraz trzecie miejsce uczniom klasy 7e. Przyznano także dwa wyróżnienia. Otrzymali je uczniowie klas 7d i III B. Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych smakołyków.

 

BIP MEN Biuro Edukacji Szkoła z pomysłem Facebook
Ta strona korzysta z plików cookies. Więcej informacji na temat cookies znajdziesz na Polityka cookies.
Rozumiem. X